Gerincjóga - office jóga

Az elnevezés ugyan más, de a cél ugyanaz. Visszaerősíteni a hát izmait, megelőzni ill. elmulasztani a már kialakult problémákat. A mai emberek életük nagy részét a munkahelyükön, az irodában, a számítógép előtt, az autóban, az iskolapadban ülve, görnyedve töltik, a test mindenképpen nagy terhelésnek van kitéve. Így nem csoda, ha már iskoláskorban kialakulnak a következő panaszok: hátgerincferdülés porckorongsérv, instabil gerinc, renyhe izomzat miatt nyakfájás, derékfájás, lábzsibbadás, visszeres panaszok, stb. Emellett romlik a koncentrációs kézség, a figyelem, mindez a rossz vérkeringés miatt.

Az ülőmunkából kifolyóan egyes izmok megrövidülnek, más izmok megnyúlnak, ami az eddig leírt tünet együtteshez vezet.

gerincjóga

A gerincjóga/officejóga ötvözi a jóga több ezer éves gyakorlatait és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit. Az ászanák (testhelyzetek) anatómiailag tökéletes tartások, melyek képesek kiegyensúlyozni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a keringést és az energetikai folyamatokat is. A jóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, ezáltal egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérése. A fizikai test egészségének alapfeltétele a helyes tartás, ezért itt kezdi a kezelést. Tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, melyek a mozgásszervi problémák kezelésének alapjai. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre is. A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása, amelyre a modern embernek egyre nagyobb szüksége van.

A Gerincjóga/ office jóga élettani hatásai:

erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
javítja a tartást
oldja a stresszt
javítja az emésztést
növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
javítja az általános közérzetet
vitalizál.

Azoknak ajánljuk, akik sokat ülnek számítógép előtt és az idegrendszert erősen megterhelő, stresszel járó munkát végeznek, illetve akik a következő tünet együttestől szenvednek:

-fájó hát,
- fájó vagy merev derék,
- fájó nyak,
- befeszült vállak,
- zsibbadó lábak vagy karok,
- figyelemzavar,
- alvásproblémák,
- rossz közérzet,
- állandó fáradtságérzet.

A foglalkozás felépítése, menete:

- rövid ráhangolódás,
- tartásjavító gyakorlatok (ászanák)
- légző gyakorlat,
- relaxáció.
A foglalkozás időtartama: 75 perc.

jóga haraszti vonal